10 grunner til å reise alene

Mange er usikre på om de ønsker å reise alene eller de må reise med en venn. Vi sier det er mange grunner for å reise alene til utlandet, les topp ti grunner for å reise alene!

 

1) Når du reiser alene er det du som er sjefen! Du har ingen reisepartner å ta hensyn til, og bestemmer selv hvordan du vil disponere tiden din. Kanskje det finnes et museum du har skikkelig lyst til å besøke, eller en restaurant du bare må spise på? På tur alene kan du oppleve din drømmereise, uten å måtte inngå kompromisser.

2) Det er enklere å komme i prat med nye mennesker. Når man reiser sammen med andre er det fort gjort å holde seg til de man kjenner godt. Mange opplever at de blir mer åpne for å komme i kontakt med andre mennesker, både lokale og andre reisende. Kanskje du på turen får deg en venn for livet eller en fremtidig reisepartner?

3) Du blir ikke bare bedre kjent med andre, men også enda bedre kjent med seg selv. På solo-tur får man testet seg selv i mange ulike sammenhenger. Du finner ut av hvordan du håndterer ulike situasjoner og får mer tid til å reflektere over hvorfor du tok de valgene du gjorde, eller hva du egentlig følte om situasjonen.

4) Du blir mer selvstendig! På reise må det til enhver tid tas store og små avgjørelser. Det krever god planlegging og kunnskap om stedene du besøker, samtidig som du blir nødt til å stole på deg selv og magefølelsen din.

5) Reisen blir faktisk gjennomført. Får du aldri mulighet til å besøke drømmedestinasjonen fordi alle i omgangskretsen har full timeplan eller tom lommebok? Dersom du en reise alene slipper du å sette dine egne drømmer på vent for å tilpasse deg andre. Du kan reise på det tidspunktet som passer deg, og med det budsjettet du slev ønsker.

6) Du blir mer oppmerksom på omgivelsene. Når man går sammen med andre blir man lett distrahert av småprat. Man overser fort lydene, luktene og de små detaljene rundt deg. Gå en fottur alene, eller sett deg på kafé og observer menneskene rundt deg.

7) Det er du som står i fokus! Har du fått en reise ødelagt fordi reisepartneren har vært syk, hatt hjemlengsel eller generelt vært i dårlig humør? Når du reiser alene er det ditt humør og din helse som styrer dagen. Kanskje du er full av energi og vil gjøre så mye som mulig, eller kanskje du trenger en dag helt i ro? Uansett er det du som bestemmer!

8) Mer tid til refleksjon. Det kan bli mye alenetid, men det gir også tid til å tenke over opplevelsene du har hatt og erfaringene du sitter igjen med. Kanskje du har lært noe som du vil ta med videre i livet? Når du reiser alene har du i hvert fall god tid til å bearbeide inntrykkene du har gjort deg.

9) Du blir mer åpen og tolerant. Når man reiser blir man kjent med mange ulike kulturer og ofte er disse ganske annerledes enn man er vandt
med hjemmefra. Når du reiser alene omringes du ikke av venner eller familie som minner deg om kulturen hjemme, og man må dermed møte nye situasjoner med åpent sinn. Du kommer ofte i situasjoner der det er du som er annerledes og må tilpasse deg en ny kultur.

10) Opplevelsen er bare din! Selv om du deler hyppig på sosiale medier og kommer hjem med mange gode historier, så er det bare du som gjennomførte reisen. Selv om det er fint å dele, kan det også være fint å ha noe helt for seg selv. Minnene blir ikke formet av hvordan noen andre forteller historiene eller hvordan en eventuell reisepartner opplevde situasjonene. Denne reisen er det du som eier!