Utdanning og helsetjenester for urbefolkning

Arbeid for en organisasjon som hjelper lokalbefolkningen i byen Otavalo. Dette prosjektet anbefales også for barnefamilier!

Organisasjonen tilbyr utdanning og helsetjenester for barn og store deler av samfunnet som er tilknyttet landsbyen. Stedet ligger ca 15 minutter unna Otavalo, og ca to timer unna Quito med bus. Det hele startet med at Anne G. Izzo finansierte en bygning og donerte den bort til lokalsamfunnet. De frivillige bor sammen i et svært hyggelig hus, rett ved skolen.

I Otovalo er 98% av innbyggerne urbefolkning. De fleste snakker quechua i tillegg til spansk og går i tradisjonelle klær. Å jobbe i Otovalo er virkelig en opplevelse for livet!

Arbeidsoppgaver

Du vil kunne velge å jobbe innenfor følgende områder:

Barn og undervisning: Du kan hjelpe de yngste barna med med enkle arbeidsoppgaver om dagen (kl 08.00 -12.00), og undervise eller hjelpe de eldre barna på ettermiddagen med leksene. Du kan også undervise i engelsk 2 ganger i uken ved den lokale skolen (kl 15.00 – 17.30).

Helse: Du kan eventuelt bistå legen eller tannlegen dersom du har utdannelse innenfor dette feltet. Her jobber du fra kl 08.00 – 16.00.

Eldre: Følge opp og hjelpe de eldre som er tilknyttet stedet. De eldre som kommer hit har ofte blitt forlatt, og de trenger blant annet hjelp med mating, personlig hygiene eller husarbeid.

Det kreves at du jobber minimum 1 måned ved dette prosjektet. Prosjektet passer for alle.

Kjersti og Irlin jobbet på dette prosjektet i 2011, og sier følgende:

«Jeg synes det er fantastisk og se at det å jobbe for noe, det å handle faktisk funker. Organisasjonsen i Otavalo er et godt eksempel på det».

Se flere bilder og les mer om oppholdet til Kjersti og Irlin her