Arbeid for SOS-barnebyer i Quito

Arbeid for SOS-barnebyer i Quito

Ved El Tejar i Quito kan du jobbe i en barnehage drevet av SOS-barnebyer.

SOS-barnebyer har siden 1949 hjulpet foreldreløse og forlatte barn, samt familier som ikke er i stand til å ta vare på sine egne barn. SOS-barnebyer er basert på fire prinsipper: Hvert barn skal ha en mor, og de skal vokse opp på en mest mulig «naturlig måte», sammen med blant annetbrødre og søstre. De skal bo i hus i, plassert i et trygt samfunn. SOS-barnebyer gir barna muligheten til å leve i sin egen kultur. De får også være aktive medlemmer av sitt eget samfunn. Organisasjonen hjelper barna med å utvikle og uttrykke sine individuelle evner, interesser og talenter. De sikrer dessuten at barna får den utdanningen og kompetansen de trenger for å lykkes som medlemmer av samfunnet. SOS har ogsåprogrammer som preventivt tar sikte på å styrke familier.

I Quito har SOS-barnebyer 7 ulike barnehager. Barna som går her har foreldre som jobber, og stedet bidrar til at barna ikke blir forlatt alene hjemme på dagtid. Sentrene retter oppmerksomhet og fokus mot barnet, familien og kvinnene.

Frivillig arbeid EcuadorArbeidsoppgaver og praktisk informasjon

SOS-barnebyer i Quito har behov for hjelp innenfor følgende områder:

– Pedagogikk
– Sosialt arbeid
– Psykologi
– Medisin
– Førskole / barnehage lærer
– Samfunnsarbeid

Du vil kunne jobbe med barn som raskt etablerer sterke bånd til deg som frivillig. Det er svært viktig at du viser respekt og tillit – både overfor barna og de ansatte. Du vil på arbeidsplassen oppleve mye latter og glede.

Du kan arbeide fra 4 uker og oppover på prosjektet, og du må være fra minst 18 år. Arbeidstid er normalt dag fra mandag til fredag, men du kan bli bedt om å arbeide lørdag i forbindelse med spesielle arrangementer. Direkte arbeidstid vil avtales etter ankomst, og du vil få muligheter til å selv komme med ønsker om arbeidstid. Det er nødvendig med middels spanskkunnskaper. Prosjektet ligger i Quito hvor du vil bo med en vertsfamilie eller i frivilligleilighet.