Gry Cecilie frivillig på dykkeprosjekt

Gry Cecilie ble advanced diver i Tofo, og jobbet ved det marine bevaringsprosjektet der. Her har hun vært med på å å overvåke og identifisere hvalhaier, knølhvaler, mantaer, skilpadder og delfiner.

Er så takknemlig og lykkelig for å få delta i denne forskningen. Men først for å kunne virkelig delta, så må jeg ta dypdykkerkurs og lære meg 60 forskjellige fiskearter.

Søndag 20/7

På vei til Chimney (dykkestedet) så stoppet vi båten da det var minst 8 hvalhaier i vannet. Og vi hoppet ut i og snorklet sammen med de. GLEDE 😀 den ene var 1 meter unna meg og den var fullvokset og nydelig. Full av prikker og vakre særpreg. Jeg ble gråtkvalt og tårene begynte sprenge på. For en helt nydelig opplevelse.

Jeg gråt av glede, for en lykkefølelse. Også kom det delfiner og en Manta Ray på 4 meter. For en herlig dag på havet.

23/7

Office for morgendykk 🙂 På veien dit kom det 8 knølhvaler opp til vannflaten. Vi stoppet motoren på båten og de sirklet elegant rundt oss. De virket interessert og nysgjerrig på oss. De pleier ikke sirkle rundt båten slik som dette fikk vi vite. De kom helt inntil båten så vi fikk studere og beundre de nøye 😉 noe så stort, flott og vakkert 🙂 vi kjørte videre etterhvert og de forsvant ned i dypet. Da vi kom frem til dykkerstedet så begynte vi finne frem og gjøre oss klar for dykket. Så kom de igjen, tilbake til oss. Vi fikk vite at det ikke var noen fare og at vi bare skulle fortsette som vanlig og komme oss ned i vannet. Og rett før vi fikk kommet oss i vannet så ble det stille og det var nå helt borte 🙁 det hadde vært så fantastisk å få lov til å se det mens jeg var i vannet tenkte jeg stille for meg selv…

Da vi var omsider kom oss ned i dypet, fikk jeg se en whitetip reef hai på nært hold. Den var bare 2 meter lang, men å få se en på 2 meter avstand, så trodde jeg ikke at jeg var i stand til å våge svømme etter…men heller få en varm bølge av frykt over meg. Men det er ikke et annet sted jeg føler meg så rolig, avslappet og trygg. Jeg har full respekt og forståelse for alt levende i havet. Vet nå hva jeg skal gjøre og ikke, også hvordan jeg skal oppføre meg i nærhet av spesielle, giftige og farlige fisker og liv i havet.

Les bloggen hennes og se flotte bilder her