Hvor kan jeg jobbe frivillig i India?

I ørkenstaten Rajasthan kan du bo og arbeide i Jaipur, den rosa byen, eller i den hellige byen Pushkar. På kysten kan du bo og arbeide i Goa. I Goa og Pushkar bor du sammen med andre internasjonale frivillige i eget hus, mens du i Jaipur kan velge mellom å bo hjemme hos lokale vertsfamilier eller i frivillighus. For deg som ønsker å se og oppleve mest mulig av India er det også mulig å delta på en 4 ukers rundreise i landet hvor man besøker alle destinasjonene, eller kombinere frivillig arbeid på to ulike steder.

India frivillig arbeid JaipurJaipur

Jaipur ligger i delstaten Rajasthan i nord-vest India er ofte omtalt som den mest fargerike ørkenen i verden. Området er kjent for sin rike historiske arv, fargerike kultur og festivaler, så Rajasthan er et populært reisemål for både indere og utenlandske besøkende. Jaipur er hovedstaden i Rajasthan og har om lag 2 millioner innbyggere. Byen er en flott blanding av gammel og ny arkitektur. Særlig er gamlebyen kjent for sine vakre bygninger og sine mange basarer. Her er det mulig å dra på kamelsafari, reise til flotte naturreservat og besøke de mange fortene og palassene i området. Frivillige her bor enten i eget frivillighus eller hjemme hos vertsfamilier, og reiser til prosjektene med lokale transportmidler som tuk-tuk.

Klima i Jaipur og Pushkar:

Februar til april: varmt og tørt – temperaturer opp mot 35 grader

Mai til september: sommer – temperaturer opp mot 45-50 grader.

September til november: tørt og varmt vær

Oktober til januar: vinter – dagtemperaturer på 10-18 grader, nattetemperaturer ned mot null grader.

Frivillig arbeid India PushkarPushkar

Pushkar, den hellige byen, ligger også i Rajasthan i nord-vest India, rundt 4-5 timer fra Jaipur. Dette er en langt mindre by med rundt 30 000 innbyggere, og tempoet er langt roligere her. Pushkar er en av de eldste og helligste byer i India, og hvert år reiser tusenvis av pilgrimmer hit. Aktivitetene i byen er sentrert rundt Brahma tempelet og innsjøen Pushkar, og de mange, fargerike, markedene i byen. Som frivillig her vil du bo i eget frivillighus og sykle ut til prosjektene du arbeider ved. Programmet i Pushkar er kun aktuelt for grupper som reiser sammen. For frivillige i Jaipur er Pushkar et ideelt sted å reise på helgetur til.

Goa – foreløpig ikke tilgjengelig

Goa er kanskje først og fremst kjent som en stranddestinasjon og tiltrekker seg mange turister, både fra India og utlandet. Klimaet er varmt hele året, både på land og i havet. Goa var en portugisisk koloni fram til 1970-tallet og er kulturelt ganske ulikt resten av landet, både når det gjelder historie, arkitektur og holdninger. Blant annet er det en stor andel katolikker i Goa. Staten har sin egen musikk og mat og tilbyr mange ulike typer sportsaktiviteter, blant annet er fotball populært. Livsstilen i Goa er roligere, både privat og på jobb, og er vesentlig annerledes enn det de frivillige møter i Rajasthan. Det er mindre fokus på jobb her enn en del andre steder i India, og folk tilpasser seg det varme klimaet og tar livet mer med ro. Blant annet er det ikke uvanlig at butikker og andre steder stenger for siesta noen timer på ettermiddagenFrivillig arbeid India.

Klima i Goa:

Regntid: juli – september

Tørreste årstid: september – mars

Kaldest: november – mars

Varmest: juni (32-35 C)

 

På fritiden

Frivillig arbeid IndiaProgrammet i India har fokus på kulturutveksling, og uansett hvilken destinasjon du velger vil du kunne delta på en rekke ulike kulturelle aktivieter som er inkludert i programmet. Det varierer litt fra sted til sted hva som settes opp, men aktivitetene som arrangeres ofte er intensivkurs i Hindi, kurs i bollywooddans, sariprøving og turbanknytting, yoga, indisk matlaging, keramikkverksted, hennamaling og mye annet.

Det er også gode muligheter for å slappe av og bli kjent med de andre deltakerne i leiren på fritiden. I helgen benytter mange anledningen til å utforske India på egen hånd ved hjelp av tog- og bussturer til andre spennende steder i India. Dette kan du organisere på egen hånd eller gjennom vår lokale samarbeidspartner i India. De tilbyr en rekke organiserte turer til severdigheter og naturparker i området, for eksempel tur til Taj Mahal, kamelsafari, tigersafari, trekking i Himalaya og mye annet. Ved samtlige bosteder vil du ha tilgang til en programkoordinator som vil kunne besvare spørsmål og bistå deg med alt du trenger råd og hjelp til.