Bosted

De frivillige bor i byen Jinja som ligger 2 timer unna hovedstanden Kampala. Frivillighusene er murhus med elektrisitet og innlagt vann. Vannet kan ikke drikkes. Standarden er enkel, med kjøkken og stue som deles av alle frivilllige. Toalett og dusj deles også av de frivillige.

Rommene varierer, de fleste er fellesrom hvor mellom to til fire frivillige deler. Laken og pute får du i huset, men du bør ta med egen sovepose/lakenpose. Du bør også ta med deg egen myggnetting fra Norge. Frivillighuset ligger midt i Jinja som er en relativt liten by med gåavstand til det meste. I Jinja finnes et marked, der du kan kjøpe frukt, grønt og souvernirer. Du finner også flere butikker, restauranter og barer. Måltider lager de frivillige selv, det er tilgang på kjøkken og kjøleskap i frivillighuset.

I ukedagene bor de frivillige i landsbyen. Der vil du bo i en afrikansk hytte sammen med andre frivillige. Det er ikke strøm i landsbyen og vann hentes i brønnen. Dette er en unik mulighet til å bo på den afrikanske landsbygda og oppleve hvordan folk flest bor.

Ved ankomst vil du bli møtt av vår partner, som tar deg med til frivillighuset der du får orientering om prosjektet ditt, kultur, normer og regler osv. Du vil ha tilgang til en frivilligkoordinator i Uganda under hele oppholdet ditt.