Barnehjemmet Baphumelele i Sør-Afrika

I Cape Town samarbeider vi med et prosjekt hvor frivillige er med på å gjøre hverdagen til foreldreløse barn bedre. Du avlaster de ansatte med daglige oppgaver som å forberede måltider og organisere aktiviteter.

 • Fra 18 år og oppover
 • Minimum 4 uker
 • Oppstart annenhver uke
 • Bo i frivilligleilighet og hostell

Baphumelele ligger i Khayelitsha, Sør-Afrikas største forstad (township) i utkanten av Cape Town. I 1989 flyttet førskolelæreren Rosaloa til Khayelitsha i Cape Town. Hun og andre andre handlekraftige kvinner i Khayelitsha var de opprørte over at så Frivillig arbeid i Sør-Afrika - Baphumelelemange unge barn ble overlatt til seg selv, og at barna måtte livnære seg på søppel for å overleve.
Kvinnene slo seg sammen og startet barnehjemmet Baphumelele i 2001, for å gi etterlatte og misbrukte barn et trygt sted å være. Ordet Baphumelele er Xhosa og betyr «you have progressed.»

Kvinnene slo seg sammen og startet barnehjemmet Baphumelele, som ble et hjem for barn som ellers ville endt opp på gata. Siden den forsiktige begynnelsen med en liten gruppe frivillige i 2001, har Baphumelele vokst til nå å omfatte et helse-og informasjonssenter, en workshop, et suppekjøkken, et HIV-senter og et barnehjem for opp til 230 barn, i alderen 0-18 år. De fleste barna er fra 3 mnd til 6 år gamle. Selv om Baphumelele i dag er arbeidsplassen til 50 lokale ansatte, fortsetter de frivillige å spille en viktig rolle i å drive barnehjemmet videre.Tanken bak Baphumelele er at alle barn, uansett bakgrunn, skal være velkomne, få mat og oppleve omsorg og trygghet.

Arbeidsrutiner

Ved å jobbe ved Baphumelele tar du del i et meningsfylt prosjekt som sannsynligvis vil forandre både deg og de du jobber for og sammen med.  Du vil jobbe mest med de yngste barna i alderen 0 – 6 år, og være med på å gjøre hverdagen til disse barna litt bedre, gjennom å være tilstede for barna og organisere ulike aktiviteter for dem. Du jobber på barnehjemmet fra mandag til fredag, og deretter har du fri fredag til mandag. Når du jobber, så bor du sammen med de andre frivillige i en leilighet på Baphumelele, og når du har fri i helgene bor du på Ashanti Lodge, et av Cape Towns beste gjestehus.

Les mer om Ashanti her.

Når du ankommer Cape Town, vil du bli hentet på flyplassen. Du vil være med på et velkomstmøte, og du vil ha din første arbeidsdag i løpet av få dager. Du blir kjørt til og fra prosjektet, og arbeidsdagen starter vanligvis kl. 0800 og varer til ca kl.1900. Selv om arbeidsdagen er lang, vil du ha mange pauser i løpet av dagen, og du vil alltid ha fri om kvelden.

Når du har fri vil du ha mye tid til å lade batteriene, slappe av og utforske Cape Town og området rundt, alene eller sammen med de andre frivillige som kommer fra hele verden.

Arbeidsoppgaver:Frivillig arbeid Sør-Afrika-barn-Baphumelele-ThereseR.

 • Hjelpe til med legging av barna, med tannpuss, bading, stell, synging og nattahistorie
 • Hjelpe til med daglige oppgaver som å forberede måltider, klesvask, rydding og oppvask
 • Lage gode og stimulerende aktiviteter for barna (0-6 år), slik at de utvikler sine motoriske evner
 • Organisere aktiviteter for barna, som tegning, maling, aerobics og annen lek
 • Hjelpe til med skoleaktiviteter til de barna som ikke går på skolen
 • Oppmerksomhet og omsorg, og være tilstede for barna
 • Være hjelpelærer på førskolen

Dersom du selv ønsker å gjøre mer, vil det alltid finnes flere måter å bidra på. Det kan det være behov for å male eller dekorere bygninger, utvendig og innvendig, jobbe i kjøkkenhagen eller administrere donasjoner som Baphumelele mottar.

Baphumelele passer for deg som:Frivillig arbeid Sør-Afrika-barnehjem-Baphumelele-MaleneK.

 • Har fylt 18 år
 • Er interessert i barn og ønsker å gjøre en innsats for barn
 • Har en positiv innstilling
 • Er fleksibel, tålmodig, moden og initiativrik
 • Ikke har noe imot å dele rom med andre frivillige, og å bo tett oppå andre mennesker
 • Har gode engelskkunnskaper
 • Er i normalt fysisk god form
 • Har plettfri vandel
 • Kan være borte i 4 uker eller mer

Du trenger ikke relevant arbeidserfaring for å delta på dette prosjektet, men vi vektlegger personlig egnethet, og det kan være en fordel om du har erfaring fra å jobbe med barn.

Frivillige forteller

Karoline og Katrine var på Baphumelele i 6 uker i 2014, og Karoline skriver:

«Selv om det er en veldig typisk ting å si, så fikk jeg virkelig et nytt perspektiv på veldig mye der nede. Det å jobbe i en av slummene, se under hvilke forhold mange mennesker faktisk lever i verden var veldig gripende. Fikk også vite noe av historien til en del av barna, og dette var uten tvil en tankevekker om hvor heldige vi faktisk er. Jeg har lært å sette mer pris på ting og leve livet hver eneste dag. Det å hjelpe til i fattigere deler av verden har uten tvil gitt mersmak. Selv om disse menneske er fattige og mange av dem lever under umenneskelige forhold, er de alltid så glade, synger og danser og har et positivt syn på livet, noe som var utrolig flott å se. «

Stine var på Baphumelele sammen med venninnen Marianne i 6 uker i januar 2013, og skriver:

”Å jobbe som frivillig på Baphumelele har virkelig satt sine spor. Det var en opplevelse for livet, og jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å gjøre det igjen!” 

Mer informasjon om prosjektet i Sør-Afrika

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.