Anniken på dykkeprosjekt i Mosambik

Anniken har jobbet frivillig gjennom Atlantis i både Mosambik og Namibia. I Mosambik har hun dykket med hvalhai, skilpadder og mye annet. Les reisebrevet hennes her, og se fantastisk flotte bilder på bloggen hennes.

Les mer om Annikens opplevelser som frivillig i Mosambik her

Heihei!

Her nede har jeg det helt fantastisk! Her går tiden utrolig fort og det er alltid noe vi kan gjøre eller skal på. Jeg har litt bedre tid å skrive nå, så kan skrive litt mer om hvordan det er her. Vi er nå 10 frivillige som bor i frivillighuset her i Tofo. Vi har det utrolig kjekt sammen og alle er helt fantastiske. Her er det sommer nå, som betyr at det er 35-40 grader (!). Det er også regntid, det vil si at vi får regn en gang i uken, som egentlig bare er utrolig deilig. Vi tilbringer som sagt mye tid på et sted som heter Mozambeat. Der kjenner alle alle og alle har en eller annen tilknytning til det Mega Fauna (organisasjonen som kartlegger bestanden til hvalhai, djevelrokker og skilpadder som vi jobber for). Alle der er innflyttere som bor her kun en lang periode også drar hjem igjen. Mange fra England og Australia!

Dykking med Blubottels

På fredag hadde en som het Ross 26årsdag og vi var alle inviterte. Vi hadde beerpong championship og jeg og Thea var førstemann som gikk ut ☹ Men ellers var kvelden utrolig kjekk. Denne uken har jeg tatt mesteparten av dykkerkurset. Vi dykket for første gang på fredag. Dykket begynte utrolig dårlig med at alle hev seg ut i vannet samtidig og vi havnet mitt i maaaaaaange BlueBottels (som er små blå brennmaneter). Det var full panikk og alle skrek og hylte og flere måtte opp fra vannet. Jeg ble stukket over hele bena og armene (vi har ikke våtdrakt på oss hvis ikke vannet er under 30 grader (som det veldig sjelden er) men gikk allikevel under. Og det var sååååååå verdt det!! Vi var under ca 50 min og hvis du har sett Nemo filmen og den scenen hvor faren tar Nemo med til skolen og de må gjennom det revet med alle de forskjellige fiskene, kan du forestille deg hvordan det var der nede! Helt utrooooolig mange fargerike fisker! Utrolig kult å se på! Jeg så blekksprut, lepoard stingray, nesten alle fiskene som var med i Nemo, scorpion fish, eletrisk ål og masse mer! Jeg skal ha to dykk i morgen + eksamen i fiskeartene og open water course.

Advanced diving Course

Jeg har bestemt meg at jeg vil ha mitt Advanced diving Course også, så da kan jeg dykke ned til 30 meter i slutten av neste uke! Det er det de største dyrene er og da kan jeg dykke like langt som alle instruktørene her. Jeg vet at mamma og mormor er veldig redd for farlige dyr her, men når jeg spør lokale om det er noe, ler de bare av meg. Det er haier her, men ingen store. Hvis noen har sett en hai så drar vi tydeligvis ut å prøver å se den og ta identifikasjonsbilder av den. Her dreper de haier for finnene, noe som vi skal prøve å gjør ulovlig. For ca to uker siden tok noen lokale fiskere opp en liten hvithai, skar av alle finnene og lot den ligge igjen på stranden. Da skal jeg love deg at mange ble sure! Men det er aldri blitt funnet en stor hai her. (Hvalhai er verken hai eller hval.. det er verdens største fisk)

Africacup og fotball

Jeg trodde slanger og slikt var normalt her, men det er det ikke. Jeg så en ved bassenget sist uke og alle sprang etter og ville ha bilder og slikt for det var veldig unormalt å se en levende slange. Men det er kun treslanger og husslanger her, som ikke er farlige. De eneste dyrene som jeg ikke liker er alle insektene.. Vi bor i et stråhus meg vann og elektrisitet (som har en tendens til å gå av) og her er det en del maur, så hvis du får en liten maur eller syv i maten din, må du egentlig bare spise videre. Og jeg har blitt vant med å knipse vekk små dyr fra maten din og slikt. I dag er det Africacup og alle skal til Mozambeat for å se kampen. Jeg er ikke sånn superinteressert i fotball og hvertfall ikke afrikansk så jeg skal sikkert sitte nede å spise middag og øve på fiskene mine og dykkereksamen i morgen.

Mine 4 uker i Mosambik har vært helt fantastiske!

Har alt for mye til å fortelle, så det blir ikke veldig detaljert! Jeg har vært på en helt fantastisk øy som heter Bazaruto, dykket/snorklet med hvalhai, giant manta, forskjellige haier, masse delfiner, skilpadder og tusenvis av fargerike fisk. Ellers har jeg surfet og dykket masse! Mine 4 uker i Mosambik har vært helt fantastiske! Har aldri i mitt liv hatt det så kjekt og møtt så kjekke folk! Jeg har daglig dykket på flere av verdens 10 beste rev og surfet i noen av verdens beste surfesteder! Som sagt kjenner alle vestelige hverandre, så det ble en del massive grillfester på stranden og fullmånefester og avskjedsfester for folk som dro! Det var utrolig kjekt! Koordinatorene er med oss ut og de er noen av de kjekkeste personene jeg har møtt!

Fullmånefest

En morsom historie fra fullmånefesten var at jeg mistet vesken min med mobilen min på stranden og ga egentlig opp å finne den, ettersom en iphone er veldig mye verdt for de lokale. Men noen helt fantastiske folk hadde funnet den på stranden å sett at jeg hadde bakgrunnsbilde av en annen frivillig jente som de kjente igjen, så mobilen min gikk fra person til person i Tofo og endte til slutt opp i fanget mitt! Det var en veldig kjekk gave å få og jeg syns det sier mye om hvor kjekke folk der er! Jeg har ikke møtt en person som har vært ubehagelig (utenom en hore som lurte på om jeg ville få AIDS billig…!)

Den siste uken var det en del nære venner som dro, og jeg som ikke er alt for flink med å si farvel, var den eneste som hylgråt hver gang.. i går dro det en gruppe på 7 frivillige, som var nesten alle. Jeg brukte dagen på å gråte litt, ta masse bilder og sjekke inn på «luksus» motel. Ble kjørt til flyplassen idag og resten av dagen har gått til forvirring og surring rundt på diverse flyplasser… Nå ligger jeg i en kingsize seng å ser tv for første gang på leeeenge også spiser jeg sjokolade! Drar til Namibia i morgen og skal bo to dager på et hostell også blir jeg kjørt til gården på fredag ettermiddag! Gleder meg veldig til det!

Les også om Annikens opplevelser i Namibia her